Καταδίκη απόστρατου Αστυνομικού σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή


 

Σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ένας συνταξιούχος αστυνομικός που κρίθηκε ένοχος για τον τραυματισμό μίας εργαζόμενης σε εταιρεία ύδρευσης τον Σεπτέμβριο του 2021, στην Ασπροβάλτα, στη Θεσσαλονίκη.

Το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για ελαφριά σωματική βλάβη από αμέλεια και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Όπως κατέθεσε η παθούσα, που είναι ελέγκτρια σε εταιρεία ύδρευσης μετέβη τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Ασπροβάλτα για τυπικό έλεγχο, όταν διαπίστωσε υδατοκλοπή από τον 70χρονο κατηγορούμενο, στον οποίο μάλιστα επιβλήθηκε και σχετικό πρόστιμο. Σύμφωνα με όσα είπε ενώπιον του δικαστηρίου, ο 70χρονος «φανερά εκνευρισμένος άρχισε να κάνει φασαρία, πήρε τα ντοσιέ και τα πέταξε και μετά έριξε την πλάκα του φρεατίου», με αποτέλεσμα να πέσει στο πόδι της.

«Η επίθεση ήταν στοχευμένα σε μένα, ως γυναίκα, ο συνάδελφός μου ήταν ακριβώς δίπλα του. Πήρε την πλάκα και πήγε να τη ρίξει για να με χτυπήσει. Το πόδι μου ήταν εγκλωβισμένο, εγώ άρχισα να φωνάζω γιατί πονούσε. Αυτός έφυγε», κατέθεσε μεταξύ άλλων η ελέγκτρια και σημείωσε πως ήταν για αρκετό διάστημα με πατερίτσες, καθώς το καπάκι του φρεατίου ξεπερνούσε τα 70 κιλά σε βάρος.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε πως σε καμία περίπτωση δεν έριξε σκόπιμα το καπάκι για να χτυπήσει τη γυναίκα. «Δεν κατάλαβα πώς έπεσε», υποστήριξε.

Πηγή: voria.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέα Κ.Υ.Α περί όπλων σκοποβολής, φυσιγγίων κ.α - Τι αλλάζει για τους αστυνομικούς

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Ένα βήμα πιο κοντά στην προκήρυξη των ΕΦ

Τα Τεμπη και οι πλημμύρες της Θεσσαλίας μέσα από τα μάτια του αστυνομικού της ΟΠΚΕ , αρχιφύλακα Μαυριδάκη Γεωργίου ! ~ Μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης ~