ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά - με επιστολή- αύξηση των αμοιβών των δικηγόρων για παροχή βοήθειας σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας



Επιστολή προς ΚΕΘΙ, υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και Γ.Γ. Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέστειλε ο Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, σύμφωνα με την οποία οι δικηγόροι ζητούν αύξηση των αμοιβών κατά 35% για την παροχή βοήθειας σε γυναίκες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας 

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου του ΔΣΑ, Δ. Βερβεσού:

«Κατόπιν της από 29.11.2023 πραγµατοποιηθείσας συνάντησης εργασίας μεταξύ ∆ΣΑ – Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ΚΕΘΙ σχετικά µε το ευρωπαϊκό πρόγραµµα παροχής νοµικών υπηρεσιών και νοµικής βοήθειας σε γυναίκες θύµατα έµφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, στην οποία συµµετείχαν η αρµόδια Υφυπουργός Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, ο σύµβουλος του ∆ΣΡ, Στέλιος Λεριός, εκ µέρους τον ∆ικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η κα Ασηµίνα Γιολδάση ∆ιευθύντρια του ΚΕΘΙ και η κα Κατερίνα ∆ρούγα, Προϊσταµένη της ∆ιεύθυνσης Ερευνών και Υλοποίησης Προγραµµάτων του ΚΕΘΙ, θα θέλαµε να σας προτείνουµε τα κάτωθι αναφορικά µε την ανανέωση τον Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ∆ΣΑ – Γενικής Γραµµατείας Ισότητας – ΚΕΘΙ, το οποίο υπεγράφη το 2021.

Είναι γνωστό και σε εσάς, πως οι υποθέσεις, οι οποίες προκύπτουν κατόπιν των αιτηµάτων των θυµάτων ενδοοικογενειακής βίας, αφορούν κυρίως σε δίκες ασφαλιστικών µέτρων και συζητήσεις προσωρινών διαταγών, αλλά και κύριας αγωγής στα πλαίσια ειδικών διαδικασιών.

Οι προβλεπόµενες νόµιµες κατώτατες αµοιβές βάσει γραµµατίου προείσπραξης σε τέτοιου είδους υποθέσεις, είναι εξαιρετικά χαµηλές. Ενδεικτικά αναφέρονται οι κάτωθι αξίες γραµµατίων: Ασφαλιστικά Μέτρα (πχ. Μετοίκησης, Επιµέλειας, ∆ιατροφής) αίτηση 107 εύρώ, παράσταση 134 εύρώ και σηµείωµα 102 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, ενώ παράσταση σε συζήτηση Προσωρινής ∆ιαταγής 79 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Ως εκ τούτου, προτείνουµε την αύξηση της δικηγορικής αµοιβής κατά 35°/ο επί του αναφερόµενου ποσού του αντίστοιχου γραµµατίου πού απαιτείται για την εκάστοτε υπόθεση, προκειµένου να καταστεί η δοθείσα αποζηµίωση εύλογη συγκριτικά µε τον µεγάλο όγκο εργασίας, τον οποίο καλείται να αναλάβει ο διορισθείς από το πρόγραµµα συνήγορος.

Θεωρούµε ότι αυτό θα µπορούσε να αποτελέσει ένα κίνητρο αυξηµένης συµµετοχής για τους συναδέλφούς µας και θα αναβαθµίσει έτι περισσότερο τις προσφερόµενες υπηρεσίες».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέα Κ.Υ.Α περί όπλων σκοποβολής, φυσιγγίων κ.α - Τι αλλάζει για τους αστυνομικούς

Τα Τεμπη και οι πλημμύρες της Θεσσαλίας μέσα από τα μάτια του αστυνομικού της ΟΠΚΕ , αρχιφύλακα Μαυριδάκη Γεωργίου ! ~ Μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης ~

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Πεθερός σκότωσε με καραμπίνα τον γαμπρό του