Απόπειρα βιασμού 20χρονης σε παραλία στη Σαλαμίνα: Δεν είναι απόλυτα νόμιμη η συμπεριφορά του φίλου της, λέει δικηγόρος


 

Μίλησε το πρωι στην εκπομπή «κοινωνία ώρα Μega» ο δικηγόρος, Θοδωρής Καραγιάννης, τόνισε πως συμπεριφορές όπως αυτή του φίλου της 20χρονης που επιτέθηκε σωματικά στον φερόμενο δράστη κρύβουν άλλους κινδύνους.

«Γίνεται αντιληπτό, σε επίπεδο ανθρώπινης συμπεριφοράς, αν πραγματικά έγιναν έτσι όπως περιγράφηκαν τα πράγματα, και η βία μερικές φορές και να ξεφύγει κάποιος. Σε επίπεδο νομικό όμως δεν είναι νόμιμη απόλυτα αυτή η συμπεριφορά και αυτό που στα social media επαινούμε τόσο εύκολα, νομίζω θέλει λίγο όρια γιατί σε μια περίπτωση συμβαίνει κάτι, καταγγέλλει ένα θύμα κάτι και ισχύει, σε μια άλλη περίπτωση καταγγέλλει ένα θύμα κάτι που μπορεί να μην ισχύει είτε εκ προθέσεως είτε γιατί μπορεί να έγινε παρεξήγηση είτε γιατί είναι κάποια διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «εδώ πέρα καλώς ή κακώς η επίθεση, αν συνέβη επίθεση στην κοπέλα, είχε τελειώσει, άρα σε επίπεδο άμυνας δεν είμαστε. Δεν είναι δουλειά των πολιτών να εκμαιεύουν ομολογίες. Δεν θα κρίνω τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου ανθρώπου, γιατί αντιλαμβάνομαι ότι εκείνη τη στιγμή εν θερμώ ο καθένας μπορεί να αντιδράσει χωρίς να ελέγξει τη συμπεριφορά του. Γενικά αυτή η συμπεριφορά και η επαίνεση αυτής της συμπεριφοράς δεν είναι η λύση. Τέτοιες συμπεριφορές μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ χειρότερα και στο τέλος να πούμε “και τι κέρδισε;”».

«Οποιαδήποτε πράξη έκανε για να διακόψει τον βιασμό ήταν στα πλαίσια της άμυνας, οπότε δεν ήταν άδικη καν. Από τη στιγμή που διακόπηκε η οποιαδήποτε πράξη προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε, για να τον κρατήσει μέχρι να έρθει η Αστυνομία και να γίνει η σύλληψη. Εκεί είναι τα όρια, δεν είναι δουλειά των πολιτών να εκμαιεύουν ομολογίες» καταλήγει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέα Κ.Υ.Α περί όπλων σκοποβολής, φυσιγγίων κ.α - Τι αλλάζει για τους αστυνομικούς

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Ένα βήμα πιο κοντά στην προκήρυξη των ΕΦ

Τα Τεμπη και οι πλημμύρες της Θεσσαλίας μέσα από τα μάτια του αστυνομικού της ΟΠΚΕ , αρχιφύλακα Μαυριδάκη Γεωργίου ! ~ Μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης ~