Οι Πλάγος και Ρέντης της “HELLENIC POLICE RACING BY VTP” στο 41ο Ράλλυ Φθιώτιδος 2024


 


Μετά από τέσσερα χρόνια η Αγωνιστική Ομάδα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, “HELLENIC POLICE RACING BY VTP” ρίχνεται ξανά στη μάχη των εγχώριων αγώνων Ράλλυ. Με προηγούμενη αναφορά το Ράλι Κένταυρος, περίσσιο ενθουσιασμό και όρεξη για χιλιόμετρα ο Γιάννης Πλάγος και ο συνοδηγός του, Άλκης Ρέντης πήραν σήμερα πανηγυρική εκκίνηση στο 41ο Ράλλυ Φθιώτιδος 2024, το οποίο διεξάγεται μέχρι τις 30 Ιουνίου με 60 συμμετοχές και έναρξη από την καρδιά της Λαμίας.

Ο αγώνας αποτελεί τον τέταρτο γύρο του Tour European Rally (TER) και του αντίστοιχου TER Historic και τον δεύτερο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου. Παράλληλα, προσμετράει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), στο Κύπελλο αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και στο Κύπελλο Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2).

Οι φετινές συμμετοχές χαρακτηρίζονται από την ποιότητά τους, με τους πρωταγωνιστές του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου να δίνουν το παρών με στόχο να συλλέξουν βαθμούς στη μάχη που δίνουν πολλοί εξ ’αυτών, για την κατάκτηση του τίτλου στο TER. Η αύξηση των αγωνιστικών χιλιομέτρων του αγώνα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε κίνητρο για αρκετά πληρώματα να δηλώσουν συμμετοχή στο 41ο Ράλλυ Φθιώτιδος.

Ο οδηγός Ανθυπαστυνόμος Γιάννης Πλάγος και ο συνοδηγός του Αλκιβιάδης Ρέντης με το «γαλανόλευκο περιπολικό», Peugeot 208 Rally4 της C5, ρίχνονται στη μάχη της κατηγορίας F2,

Η «ΜΑΧΗ» ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ 

Τα πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα του Tour European Rally θα αγωνιστούν συνολικά σε οκτώ (8) ειδικές διαδρομές, τέσσερις (4) επαναλαμβανόμενες.

Η «μάχη» θα ξεκινήσει αύριο, Σάββατο 29 Ιουνίου, με τα πληρώματα να αναχωρούν από τον χώρο του Service Park στις 09:00, με κατεύθυνση στην Ειδική Διαδρομή «Μοσχοκαρυά» (14,79 χλμ.), στις 09:33 και θα ακολουθήσει η Ειδική Διαδρομή «Υπάτη» (13,07 χλμ.) με ώρα έναρξης 10:36. Εν συνεχεία, τα πληρώματα θα επιστρέψουν στη Λαμία για το ενδιάμεσο Service προτού επαναλάβουν τις Ειδικές Διαδρομές «Μοσχοκαρυά» (12:59) και «Υπάτη» (14:02), οι οποίες να σημειωθεί πως χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε αγώνα ράλλυ. Το πρώτο αυτοκίνητο θα τερματίσει την πρώτη ημέρα του αγώνα στις 15:02 στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Το πρωί της Κυριακής 30 Ιουνίου στις 09:00 και έπειτα από ένα 10λεπτο Service, τα πληρώματα θα εκκινήσουν το δεύτερο και μεγαλύτερο σκέλος του αγώνα από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας με τις ειδικές διαδρομές της ημέρας να είναι γνωστές από το Ράλλυ Φθιώτιδος του 2023

Πηγή : policenews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέα Κ.Υ.Α περί όπλων σκοποβολής, φυσιγγίων κ.α - Τι αλλάζει για τους αστυνομικούς

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Ένα βήμα πιο κοντά στην προκήρυξη των ΕΦ

Τα Τεμπη και οι πλημμύρες της Θεσσαλίας μέσα από τα μάτια του αστυνομικού της ΟΠΚΕ , αρχιφύλακα Μαυριδάκη Γεωργίου ! ~ Μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης ~