Νέα Κ.Υ.Α περί όπλων σκοποβολής, φυσιγγίων κ.α - Τι αλλάζει για τους αστυνομικούς

 



Δημοσιεύτηκε η νέα ΚΥΑ περί όπλων σκοποβολής και φυσιγγίων κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Apocalypto, πλέον οι αστυνομικοί δεν θα πληρώνουν ετήσια συνδρομή στα κατά τόπους σκοπευτήρια, στα οποία προσέρχονται ιδιωτικά και θα χρεώνονται μόνο τις σφαίρες που θα χρησιμοποιήσουν. Ωστόσο, αυτό δεν θα ισχύει για όσους αστυνομικούς ασχολούνται με την αθλητική σκοποβολή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος ανακοινώνει στα Σωματεία και Ομάδες της δύναμής της, τη δημοσίευση της υπ' αριθ. 604423 απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο: "Χαρακτηρισμός όπλων ως σκοπευτικών - Όροι, Χαρακτηρισμός όπλων ως σκοπευτικών - Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία χορήγησης αδειών κατοχής όπλων σκοποβολής και φυσιγγίων αυτών - Υποχρεώσεις αθλητικών σωματείων, υπευθύνων σκοπευτηρίων και κατόχων όπλων σκοποβολής" (ΦΕΚ Β' 106 - 17.1.2023).

Η εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση έρχεται να δώσει σύγχρονες λύσεις σε σημαντικά ζητήματα της κατοχής όπλων σκοποβολής και της εν γένει διαδικασίας, καθώς η τελευταία νομοθετική παρέμβαση έγινε το 1999. 

Η ΣΚ.Ο.Ε. ευχαριστεί επίσης τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου, καθώς και την αρμόδια Υπηρεσία της Κρατικής Ασφάλειας για τη συνεργασία και τις ενέργειές τους.

Πιέστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

Φ.Ε.Κ. Β' 106 - 17/01/2023: νέα Κ.Υ.Α. περί όπλων Σκοποβολής (221 KB)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα Τεμπη και οι πλημμύρες της Θεσσαλίας μέσα από τα μάτια του αστυνομικού της ΟΠΚΕ , αρχιφύλακα Μαυριδάκη Γεωργίου ! ~ Μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης ~

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Πεθερός σκότωσε με καραμπίνα τον γαμπρό του